Hotel De Koningshof te Noordwijk

Welkom in ons kleinschalige familiehotel, het hotel beschikt over 16 kamers variërend van een zakelijke eenpersoonskamer tot riante familie suites. Het hotel beschikt over prima parkeermogelijkheden, een sfeervolle bar/ontbijt-restaurant en een moderne conferentie ruimte welke geschikt is voor trainingen en meetings.
Kortom voor vakanties en bijeenkomsten bent u bij ons op het juiste adres.

Hotel de Koningshof

Ligging

Naar het strand

Hotel de Koningshof is ideaal gelegen op 150 meter van het uitgestrekte duinwandel gebied en de brede Noordzee zandstranden.
De boulevard en de gezellige winkelstraat `Hoofdstraat` zijn op loopafstand gelegen.
Noordwijk, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige steden Amsterdam, Delft, Alkmaar, Den Haag, Rotterdam, Haarlem en het knusse Leiden.
Deze culturele parels zijn tussen 20 en 60 minuten te bereiken. Ook folkore zoals Volendam, Marken, de Zaanse Schans en Kinderdijk zijn snel te bereiken per auto.
Noordwijk de smaakvolle `all weather` bestemming aan de Noordzee kust!
De gezellige Noordwijkse boulevard en het uitgebreide winkelcentrum bevinden zich op loopafstand.

Geschiedenis

Het mooie Noordwijk dat al wordt bewoond sinds 2000 jaar voor Christus, maar dat sinds 1866 een functie als badplaats geniet! Toen omdat het zeewater een heilzame werking heeft en de lucht er schoon is. Maar tegenwoordig is Noordwijk een smaakvolle bloemen-badplaats met 13 km lang uitgestrekt zandstrand. In het jaar 2016 vieren wij dat Noordwijk 150 jaar een Badplaats met allure is.

Hotel de Koningshof dat zijn oorsprong vindt door de ondernemer/hotelier Dhr. G. Warmhoven die het de naam Nieuw Peterhof gaf.

Vanaf dat de wijk waarin het huidige “hotel de koningshof” staat werd gebouwd ±1955, zijn hier altijd hotel/pension gasten geweest. In eerste instantie met 6 Hotelkamers en 1 douche, maar met als extra luxe een fontein in de kamer.

De Familie de Koning hebben het als buren met een hotelschool opleiding van Dhr. Warmhoven in 1997 overgenomen. Na vele jaren draaien hebben zij in 2006 een flinke verbouwing uitgevoerd waardoor de achterzijde over 2 etages is uitgebouwd en er meer grotere kamers aan de achterzijde zijn ontstaan, daarvan zelfs 6 kamers met balkon. Ze brachten het kamer aantal naar 12.

De Kamers werden in die tijden voornamelijk verhuurd via reisbureaus en busbedrijven. In deze periode boekten vele hotelgasten halfpension en zo werd er elke avond voor de hotelgasten gekookt.

Door de komst van het internet is de markt en de consument veranderd waardoor de vraag naar halfpension is verdwenen. Mensen willen zelfstandig reizen en boekingen maken.

1 oktober 2009, net na ons huwelijk hebben wij Hotel de Koningshof overgenomen.
De afgelopen jaren hebben wij veel gemoderniseerd en verbouwd, daarmee hebben wij Hotel de Koningshof aangepast naar onze filosofie en de moderne tijd.

Een gezellig familie hotel met ontbijtruimte/lobby-lounge met self-service concept. Het kamer aantal is inmiddels 16 en bij een volle bezetting hebben wij ±38 gasten in huis.

In deze drukke maar voorspoedige periode hebben wij als jong gezin uitbreiding gekregen van 4 prachtige kinderen, Amber en Ruben, Fleur en Roos.

Wij heten u graag welkom in ons Hotel de Koningshof.

Jean-Paul, Ellen, Amber, Ruben, Fleur, Roos en Team de Koningshof

Kerstdorp Noordwijk