Hotel De Koningshof te Noordwijk

Welkom is ons kleinschalige maar service gerichte hotel. Het hotel is prachtig gelegen op loopafstand van Nationaal park Hollandse duinen, het strand en het centrum van Noordwijk aan Zee.
De Koningshof beschikt over 16 kamers, variërend van een zakelijke eenpersoonskamer tot riante familie appartementen. Het hotel beschikt over een sfeervol ontbijt-restaurant waar u ’s avonds kan genieten van een gezellig samenzijn en gebruik kan maken van ons unieke selfservice concept.
Het hotel is gelegen aan het grote openbare parkeerterrein: ‘Het Wantveld’.

terras1

Ligging

Naar het strand

Hotel de Koningshof is ideaal gelegen op 150 meter van het uitgestrekte duinwandel gebied en de brede Noordzee zandstranden.
De boulevard en de gezellige winkelstraat `Hoofdstraat` zijn op loopafstand gelegen.
Noordwijk, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige steden Amsterdam, Delft, Alkmaar, Den Haag, Rotterdam, Haarlem en het knusse Leiden. Deze culturele parels zijn tussen 20 en 60 minuten te bereiken.

Ook folklore zoals Volendam, Marken, de Zaanse Schans en Kinderdijk zijn snel te bereiken per auto.
Noordwijk de smaakvolle `all weather` bestemming aan de Noordzee kust!

Geschiedenis

Het mooie Noordwijk dat al wordt bewoond sinds 2000 jaar voor Christus, maar dat sinds 1866 een functie als badplaats geniet! Toen, omdat het zeewater een heilzame werking heeft en de lucht er schoon is, maar tegenwoordig is Noordwijk een smaakvolle bloemen-badplaats met 13 km lang uitgestrekt zandstrand. In het jaar 2016 vierden wij dat Noordwijk 150 jaar een badplaats met allure is.

Hotel de Koningshof dat zijn oorsprong vindt door de ondernemer/hotelier Dhr. G. Warmhoven die het de naam Nieuw Peterhof gaf.

Vanaf dat de wijk waarin het huidige “hotel de koningshof” staat werd gebouwd ±1955, zijn hier altijd hotel/pension gasten geweest. In eerste instantie met 6 hotelkamers en 1 douche, maar met als extra luxe een fontein in de kamer.

Familie De Koning heeft het in 1997 van de heer Warmhoven overgenomen. Na vele jaren draaien hebben zij in 2006 een flinke verbouwing uitgevoerd waardoor de achterzijde over 2 etages is uitgebouwd en er meer grotere kamers aan de achterzijde zijn ontstaan, daarvan zelfs 6 kamers met balkon. Ze brachten het kamer aantal naar 12.

De Kamers werden in die tijden voornamelijk verhuurd via reisbureaus en busbedrijven. In deze periode boekten vele hotelgasten halfpension en zo werd er elke avond voor de hotelgasten gekookt.

Door de komst van het internet is de markt en de consument veranderd waardoor de vraag naar halfpension is verdwenen. Mensen willen zelfstandig reizen en boekingen maken.

1 oktober 2009, net na ons huwelijk, hebben wij hotel de Koningshof overgenomen.
De afgelopen jaren hebben wij veel gemoderniseerd en verbouwd, daarmee hebben wij Hotel de Koningshof aangepast naar onze filosofie en de moderne tijd.

Een gezellig familie hotel met ontbijtruimte/lobby-lounge met self-service concept. Het kamer aantal is inmiddels 16 en bij een volle bezetting hebben wij ±38 gasten in huis.

In deze drukke maar voorspoedige periode hebben wij als jong gezin uitbreiding gekregen van 4 prachtige kinderen, Amber, Ruben, Fleur en Roos.

Wij heten u graag welkom in ons Hotel de Koningshof.

Jean-Paul, Ellen, Amber, Ruben, Fleur, Roos en Team de Koningshof

Kerstdorp Noordwijk